Az Argentinai Magyar Evangéliumi Református Egyházban elhangzó igehirdetések szöveges és meghallgatható hangformátumban is!

2006. augusztus 23., szerda

Városi cserkész-akadályverseny Buenos Airesben


Az idei augusztus harmadik – hosszú – hétvégéjén a Buenos Airesi körzeti cserkészőrs városi akadályversenyt rendezett a 18. Bartók Béla Cserkészcsapat és a 39. Magyarok Nagyasszonya Leánycserkészcsapat tagjai számára. Szombat déltől vasárnap estig őrsönként jártuk a várost, ismerkedtünk nevezetességeivel, és feladatokat oldottunk meg. Buenos Aires óriási város, többen életükben először jutottak el egy-egy helyre, s nyugodtan mondhatjuk, hogy még a legöregebbek, legtapasztaltabbak is tudtak meg új dolgot városunkról. Például, hogy közlekedik benne villamos, igaz, hogy csak hétvégeken, mint idegenforgalmi érdekesség, és csak egy 20 perces körutazást lehet tenni rajta.

Az őrsök önállóan járták végig az állomásokat, busszal, vonattal, metróval utazva, a legkisebbeket (5-7 éves korosztály) természetesen autóval fuvaroztuk, bár egy alkalommal ők is metróra szálltak. A legkisebbek két őrse a szombat éjszakát a Református Egyháznál töltötte, a lelkészcsalád vendégeként – Tóth L. Kristóf lelkész és kislánya, Ágota is aktív cserkészek –, míg a nagyobbakat a cserkészcsaládok otthonaikban, illetve egy őrsöt a Mindszentynumban a katolikus közösség látott vendégül. A legkisebbek két nagyobb őrssel kiegészítve – őrsvezetőikkel együtt – a református templomban vettek részt a vasárnap délelőtti Istentiszteleten, melyen Tóthné Bede Krisztina külön az ő számukra készült gyerekistentisztelettel. A többi őrsök a Mindszentynumba mentek misére. Ez után folytatódott az akadályverseny, majd este 6 és 7 között gyűltek össze az őrsök a Cserkészháznál, hogy közös játékkal fejezzék be a versenyt. Végül – a világ magyarjaival együtt – mi is meggyújtottuk a szolidaritás tüzét, és a Himnusz eléneklésével koronáztuk meg az együtt töltött két napot.

(TLK)




Nincsenek megjegyzések:

Magamról

Ötven éve megalapított, bár közel nyolcvan éves múltra visszatekintő evangéliumi gyülekezet vagyunk Buenos Aires szívében. Magyarul hirdetjük azt a JÓ HÍRT, hogy JÉZUS KRISZTUS MEGHALT HELYETTÜNK ÉS ÉRTÜNK A KERESZTEN, A HARMADIK NAPON PEDIG FELTÁMADT.