Az Argentinai Magyar Evangéliumi Református Egyházban elhangzó igehirdetések szöveges és meghallgatható hangformátumban is!

2006. október 15., vasárnap

Anyák Napja (Dia de las Madres)


Május első vasárnapja az Anyák Napja – legalábbis az északi féltekén. Mivel nálunk, Argentínában a tavasz fél évvel eltolódva kezdődik, így itt ezt az ünnepet október – vagyis délen a csillagászati tavasz első teljes hónapja – tizenötödik napján tartják. Amerika felfedezésének ünnepe (október 12) miatt ez ráadásul hosszú hétvége is lett. Argentínában az ünnepeket rakják át, hogy a hétvégéhez lehessen őket csatolni, így az október 12-i ünnep október 16-án van. Az Anyák Napja (Dia de las Madres) itt is virággal és ajándékozással jár együtt. Az óvodában is készülnek a gyerekek édesanyjuk megajándékozására.

A Gyülekezetben megható kis ünnepséggel készültünk erre az alkalomra, bár tudtuk előre, hogy a hosszú hétvége miatt jóval kevesebben lesznek a megszokottnál. A lelkésznő betanított két kis anyáknapi verset a kislányának, és beszerzett egy-egy szál szegfűt minden édesanya számára. Az Igehirdetés után Ágota kiállt az úrasztalához, és elszavalta a verseket, majd egy-egy puszi kíséretében átadta a virágokat a jelen lévő asszonyoknak. Egy virágot elküldtünk a Gyülekezet közszeretetnek örvendő, 100. életévét taposó legidősebb tagjának, Schirl Ilonka néninek, jókívánságaink keretében.

Nincsenek megjegyzések:

Magamról

Ötven éve megalapított, bár közel nyolcvan éves múltra visszatekintő evangéliumi gyülekezet vagyunk Buenos Aires szívében. Magyarul hirdetjük azt a JÓ HÍRT, hogy JÉZUS KRISZTUS MEGHALT HELYETTÜNK ÉS ÉRTÜNK A KERESZTEN, A HARMADIK NAPON PEDIG FELTÁMADT.